sunnuntai 12. toukokuuta 2013

GRIT, HIIT, GIRYA, mutta miten kävi gradun..?

Sain pientä vinkkiä eilen tuttavaltani, että voisin välillä päivittää blogiani, niin hänellä olisi yöllä jotain lueskeltavaa, kun täytyy nousta pientä Supermiestä imettämään. Itseasiassa blogi käy mielessä kyllä harva se päivä, mutta noihin otsikon sanahirviöihin ja muuhunkin saa nykyään tuhlaantuun niin paljon aikaa, että kaikki oleskeluun käytettävissä oleva aika on mennyt viime aikoina päiväunien tai ylipäätään sohvalla makaamisen merkeissä. Nyt pääsin kuitenkin yhdistämään tämän jälkimmäisen sekä bloggaamisen, tehokasta! Viime kerralla vinkkasin hieman uusista treenikuvioista ja mukana on myös uudenlainen ruokavalio nyt neljättä viikkoa, minkä ansiosta (tai johdosta tai syystä) energiat on kyllä ihan finaalissa. Suunnitelmissa olisikin ensi viikolla pitää pieni breikki treeneistä ja keskittyä palautteluun + tankkauspäivään. Josko tuota eksyisi vaikka BodyBalance-tunnille, kun ei siitä kotivenyttelystä oikein tahdo tulla mitään.


Yllä olevan kaltaisilla ruuilla täällä joudutaan "kärvisteleen" juhannukseen saakka ;) Vasemmalla välipala proteiinivanukkaasta ja "uuniomenasta", oikealla aamupala munakokkelista, pinaatista, tomaatista, kurkusta ja koristeena basilikat. Ei voi sanoa, että tiukkaa olisi tehnyt vielä muuta kuin niinä hetkinä, kun treenin aikana alkaa vilistä silmissä tai kun avopuoliso mussuttaa sipsiä vieressä sohvalla.

Treeneistä puheenollen... kaverini Tarja on alkanut ohjata Les Millsin GRIT-series jumppia Ylivieskan Kuntojumppiksella ja pitihän se käydä omin silmin todistamassa ja kokemassa. Tällä erää vuorossa oli Plyo, sarjaanhan kuuluu myös enemmän CrossTraining-tyyppinen Strength. Kuivaa kohtaa sai emännistä kyllä treenin jälkeen ettiä :D Jos haluatte puristaa kaiken itestänne, mitä puristettavissa on, voin suositella. En kuitenkaan lähtisi tällä jumpalla aloittamaan tutustumista Les Millsin treenien maailmaan. Tulipa siinä samalla otettua tehokortti jumppikselle syyskuun loppupuolelle saakka, josko uusi sali toisi vähän lisäenergiaa treeneihin.


Kun pääsee jutun juoneen kiinni, niin eihän se 12 kg vielä riittänyt mihinkään, vaan piti käydä vielä yksi 16 kg patti hakemassa GIRYA-perheeseen. Oma olohuone ei ole ehkä mitä optimaalisin paikka tuon kokoluokan kuulan heilutteluun enää, mutta kun vettä tuli ulkona siihen malliin, että kuula olis livennyt käsistä varsinkin siellä, päätin jäädä neljän seinän sisään uhmaamaan kohtaloani. Hyvin pysyi hyppysissä tämä suurin tulokaskin, vaikkakin viimeisiin sarjoihin oli pakko tuo pikkuisin ottaa mukaan. 
HIIT-osiosta ei tällä erää ole kuvamateriaalia, mutta voitte kuvitella lopputuleman näyttävän tuolta yllä olevan kaksikon kaltaiselta. Tänään oli vuorossa vaihteeksi askelkyykkyhyppyja, ristilinkkaripotkuja, kyykkyhyppyjä ja tuulimyllyjä! Kyllä 15 minuuttiin saa hikitreenin mahtumaan! Näissä treeneissä rakastan kaikkein eniten juuri tuota vähäistä aikaa... ei voi vedota kiireeseen hyvällä tahdollakaan! 

Treenit on vieneet niin mennessään, että gradun aloitus on nyt sitten hieman viivästynyt. Tosin töissäkin alkoi olemaan pikku hiljaa kesän kiireen tuntua, niin sielläkään ei luppoaikaa ole juuri ollut taustatutkimuksen tekoa ajatellen. Iso kasa kirjoja on kuitenkin Origosta jo haettuna ja kyllä se iso G olkapäällä koko ajan kummittelee ja muistuttelee itsesään. Yritän muistutella sille takaisin, ettei ole mitään kiirettä, ja että niin kauan kun pitää valmistautua tässä samalla vielä kevään kahteen viimeiseen tenttiin, G voisi vaikka lopettaa itsestään muistuttelun. 

Kävin tänään tietystikin myös Kaustisella muistamassa äitiä ja samalla juotiin myös siskon 30-vuotissynttärikahvit! Tein samalla reissulla huomion äitini ensimmäisistä harmaista hiuksista, jotka olivat kuulemma jo jonkin aikaa olleet siinä. En oikein tykkää, kuinka tämä aika menee näin nopeasti. Useampaan otteeseen käy mielessä kiireisimpinä aikoina, että jos nyt annettaisiin se kuuluisa 24h aikaa elää, niin ensimmäisenä katuisin kyllä sitä, kuinka paljon aikaa minulla on mennyt opiskeluun ja kuinka vähän aikaa perheelle ja toisaalta myös matkustamiseen. Asialle pitäisi oikeasti jotain tehdä, mutta kun se, "sitku mä valmistun, sitku sitä, sitku tätä..." Nyt on kuulkaa semmonen matkakuume mm. NYKiin, että meinaan tulla hulluksi. Vapaaehtoiset matkakumppanit ilmoittautukoon! Joka tapauksessa vielä kerran suurista suurin kiitos äidilleni ja mahottoman paljon vielä onnea siskolleni! <3 <3 

8 kommenttia:

 1. Voi voi ku jonnekki NYKiin pääsiski :) Tohi ees kuvitellakaan. Tarkotus oli alkaa kerätä rahaa, että ens vuonna päästäis alpeille lasketteleen, mutta kuka senki matkakassan on syöny :P

  Zemppiä Niina jokaiseen hetkeen! Kyllä sitä matkusteluaikaaki vielä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitää tohtia kuvitella ja unelmoida! Koskaan ei saa ajatella, ettei tohtisi :)
   Alpit kuulostaa hurjalta paikalta myös, mua kiinnostaa enempi tommonen kaupunki/shoppailuloma nyt tai sit ihan vaan joku All Inclusive -rantaloma, sais vaan maata rannalla ja nauttia tuoreita hedelmiä ja kauniita maisemia!

   Kiitos tsempeistä. Ehkäpä mulla vuoden päästä kesällä on matkusteluaikaa ja jos nyt alkais sitä matkakassaa kerryttää, niin vois olla jopa sellainenkin jo. Sitten puuttuu enää vaan se matkaseura.

   Poista
 2. Kiitos rakas lapsi <3 ja kiitos itsellesi!

  VastaaPoista